המתכונים שלי מתארחים אצל שלומית חדשות ועדכונים:

מתכונים

הרשמה לניוזלטר:

סלטים ורטבים גזר מבושל – לא מוגדר: גם מתוק, גם פיקנטי, גם חמוץ, גם אסיאתי

גזר מבושל – לא מוגדר: גם מתוק, גם פיקנטי, גם חמוץ, גם אסיאתי

שלום ושלווה בחגיגת הטעמים. אני מאוד אוהבת את שילוב הטעמים בגזר המבושל. לגזר יש טעם שמשתלב עם טעמים מגוונים. בכל פעם הגזר לובש טעם מעט אחר ואף פעם לא משעמם.

בסוף בישול הגזר, צימעס בבית שלי, אימא שלי נהגה להוסיף קמח שטוגן קלות במרגרינה, וכשהוכנס לגזר נוצרו נטיפי בצק קטנטנים, וגם יתרת הנוזלים בסיר צומצמה. תוספת הקמח לעיבוי וצמצום נוזלים, הייתה הפתרון היצירתי של אימא שלי להרגל הפולני של בישול בהמון מים.

אני מכינה נטיפי בצק כתבשיל עצמאי. זה מאפשר להתייחס אליהן כמו לדגן או פסטה ולשלבן כתוספת לירקות מבושלים, ירקות טריים, רטבים, מרקים ועוד.

 

מצרכים:

1 כף שמן

10 גזרים חתוך לקוביות קטנות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

4 שיני שום קצוצות גס

50 גרם צימוקים

100 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וחתוכים לקוביות

1/2 כוס מים

3 רצועות קליפת לימון

4 ראשי ציפורן

מיץ מ 1/2 לימון

1/4 פלפל ירוק חריף טרי ללא גרעינים קצוץ

1/2 כפית קינמון

1 כפית סוכר

מלח

 

קדימה מתחילים:

מכניסים לסיר את השמן, הגזר, הג'ינגר והשום, מאדים 10 דקות תוך בחישה מדי פעם.

מוסיפים צימוקים, שזיפים, ציפורן, מים ורצועות לימון, מביאים לרתיחה.

מבשלים על אש נמוכה בסיר מכוסה חלקית, עד שהמים כמעט מתאדים והגזר רך.

אם הגזר לא רך והמים התאדו מוסיפים מעט מים רותחים.

מוסיפים את הפלפל הירוק הקצוץ עם הקינמון, הסוכר ומלח.

טועמים ומתקנים טעם.

 

גיוונים:

אפשר להוסיף משמשים, תאנים, חמוציות

 

הצעת הגשה:

עשב תיבול קצוץ: פטרוזיליה, כוסברה או נענע

שמן סומסום

 

שרק נהיה בריאים ושמחים,
שלכם ובשבילכם,
שלומית לנדר ימאי
054-4300639

אהבתם? שתפו


0 תגובות

כתוב תגובה:


ok



לא נמצאו תגובות עבור תוכן זה