המתכונים שלי מתארחים אצל שלומית חדשות ועדכונים:

מתכונים

הרשמה לניוזלטר:

דגים סלמון בטעם מיסו

סלמון בטעם מיסו

המרשם להכנת הדג הזה הוא ערבוב מתכונים וטכניקות הכנה ממקומות אחרים במטבח.

זה שילוב בין מרק מיסו ליותם שמתבקש בכל שבוע במשפחה בה אני מבשלת בקביעות ובין אופן הכנת צלי בשר בקר.

ממרח המיסו הוא בסיס התיבול, והאפייה של הדג, עטוף בנייר אפיה בתוך רדיד אלומיניום, שומרת על העסיסיות שלו ויוצרת רוטב טעים.

קל להכנה, מהיר, טעים ומזין.

 

מצרכים:

2 - ½1 ק"ג נתח סלמון עם עור

1 כף ממרח מיסו בהיר או כהה, מומסת ב-1/4 כוס מים

1 כף רוטב סויה

1 כף מיץ לימון

2 שיני שום קצוצות

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

רדיד נייר אלומיניום

נייר אפיה

*** תוספת אפשרית: פלפל ירוק חריף טרי קצוץ

 

קדימה, מתחילים !!!

מייבשים את הדג עם נייר סופג ומניחים על נייר אפייה את נתח הדג עם העור למטה.

מכינים רוטב מהמיסו, רוטב הסויה, מיץ לימון, שום וג'ינגר, ומורחים על הנתח.

מפזרים בצל ירוק מעל.

עוטפים בנייר האפייה, כך שיהיה סגור לחלוטין ואורזים עם רדיד האלומיניום. מקפלים את השוליים פנימה משני הצדדים כך שנוצרת מעין חבילה.

מניחים על תבנית אפיה ואופים 15 דקות.

מניחים 10 דקות.

פותחים ובתאבון.

שרק נהיה בריאים ושמחים,
שלכם ובשבילכם,
שלומית לנדר ימאי
054-4300639

אהבתם? שתפו


0 תגובות

כתוב תגובה:


ok



לא נמצאו תגובות עבור תוכן זה