המתכונים שלי מתארחים אצל שלומית חדשות ועדכונים:

מתכונים

הרשמה לניוזלטר:

דגים דגים חריפים - הדגים שיאירי הכי אוהב

דגים חריפים - הדגים שיאירי הכי אוהב

בן הזקונים שלי אוהב חריף. בכל פעם שהכנתי דגים שהיו חריפים לטעמי, הוא אמר שזה לא מספיק חריף והמליץ לי ללמוד אצל ברטוש איך מכינים דגים טעימים.

אני אשכנזייה שלא הורגלה בבית לאכול חריף, ושנים רבות קורט של פלפל שחור גרוס דק היה שיא החריפות עבורי. ליאיר הייתה מטפלת ממוצא מזרחי, ובביתה הוא נחשף לחריף ואהב את הטעם. שנים המשיך יאיר לבקר אצלה בסופי שבוע ולאכול את הדגים החריפים, כי לא היה סיכוי שהאמא האשכנזייה שלו תכין לו חריף כזה.

בבית הספר היסודי הכיר יאיר את הדגים של ברטוש, אימו של אחד הילדים בבית הספר, ואני פניתי לברטוש ללמוד איך מכינים את הדגים שיאיר הכי אוהב.

אחרי עשר שנים של הפסקת עישון, אני אוהבת את הטעם החריף, ופתאום מבינה מה זה "לא מספיק חריף".

המתכון פשוט, מהיר וטעים. על בסיסו אני מכינה מאכלי דגים רבים.

הכי חשוב !!!!! החלה או הלחם לטבול ברוטב.

 

מצרכים

2 דגי מושט חצויים ומפולטים

2 פלפל אדום חתוכים לרצועות עבות

1 פלפל ירוק חריף טרי נקי מגרעינים חתוך לרצועות דקות

3-4 שיני שום קצוצות גס

1/2 כוס מים

1/4 כוס שמן

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

1/2 צרור כוסברה קצוצה

 

קדימה, מתחילים!!!!

בתחתית סיר שטוח עם בסיס עבה, מאדים את הפלפלים עם השום עד שמריחים את התערובת.

מוסיפים מים, מרתיחים ומניחים את הדגים עם העור כלפי מעלה על מצע הפלפלים.

בעזרת כף משקים את הדגים שיהיו מכוסים ברוטב.

מכינים בקערית ממרח מהשמן, הפפריקה והמלח ומורחים את הדגים במשחה.

מבשלים עוד 7 דקות עד שבשר הדג משנה צבעו ללבן בהיר והרוטב סמיך.

מפזרים כוסברה.

בוצעים חלה ובתאבון.

 

 

 

                                      

שרק נהיה בריאים ושמחים,
שלכם ובשבילכם,
שלומית לנדר ימאי
054-4300639

אהבתם? שתפו


0 תגובות

כתוב תגובה:


ok



לא נמצאו תגובות עבור תוכן זה