המתכונים שלי מתארחים אצל שלומית חדשות ועדכונים:

מתכונים

הרשמה לניוזלטר:

דגים קציצות דגים פיקנטיות - אמא של ארמי

קציצות דגים פיקנטיות - אמא של ארמי

מזה זמן מבקשת ממני חברתי אילנה להכין לבן זוגה ארמי קציצות דגים רומניות פיקנטיות ברוטב פיקנטי, שאמא שלו נהגה להכין לו. אלה הפרטים הכי מדויקים שקיבלתי, כדי שאדע מה ארמי אוהב. מאיזה דג עשויות הקציצות? מטוגנות לפני הבישול? רוטב עגבניות? מה??

לא היה המשך לבקשה, פרט לעובדה שהיא רצתה להפתיע אותו במשהו שהיא ידעה שהוא אוהב.

בשנותיה הראשונות של מדינת ישראל, הדג האיכותי והיחיד שהיה כאן היה הקרפיון. אני לא זוכרת שידעתי שיש עוד דגי מאכל פרט לדג הזה, וכל עדה בישלה אותו בדרכה. היות וארמי גדל במחוזותינו, חשבתי שאם אכין את הקציצות מדג מושט טחון, אשמור על טעם ילדותו ואשפר במעט את טעם הקרפיון.

הכנתי קציצות דגים פיקנטיות ברוטב פיקנטי, והתפללתי לטוב. הבאתי סיר עם דגים ודאגתי לוודא שיש מספיק חלה לטבול ברוטב. אילנה ואני הזמנו את ארמי להפתעה. המופתעות מתגובתו היינו שתינו. הוא התיישב לאכול ואמר "מעולה, בדיוק כמו שאמא שלי נהגה להכין..." והלך למלא שוב את הצלחת. אצל ארמי הציון "בסדר" לאוכל הוא כיבוש האברסט מבחינתי. "מעולה" ו"כמו אמא שלו", זה לגעת באלוהות.

אז תודה!

 

מצרכים לקציצות

500 גרם מושט טחון (1 ק"ג דגים לפני טחינה)

1 בצל יבש

3 שיני שום

1/2 פלפל ירוק חריף

2/3 צרור כוסברה

1 ביצה

2 כפות פרורי לחם

מלח

פרורי לחם לציפוי הקציצות

שמן לטיגון

 

מצרכים לרוטב

2 כפות שמן

1 בצל יבש, חתוך לקוביות קטנות

1.5 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

7 עגבניות טריות קצוצות

1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך לחתיכות קטנות

4 שיני שום קצוצות קטן

1/2כוס מים

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כפית סוכר

מלח

 

להגשה

1/3 צרור כוסברה

2 שיני שום

1/2 פלפל ירוק חריף

 

קדימה, מתחילים !!!

קוצצים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל החריף והכוסברה.

מערבבים בקערה את הדג הטחון עם הירקות, הביצה ו-2 כפות פרורי לחם, לתערובת אחידה. מוסיפים מלח, מתקנים טעם ומניחים לתערובת לנוח חצי שעה מכוסה במקרר.

 

יוצרים קציצות עבות ופחוסות ומגלגלים בפרורי לחם לציפוי.

מחממים שמן כמות נדיבה במחבת,

מטגנים את הקציצות עד הזהבה ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.

בסיר עם תחתית עבה, מאדים בשמן את הבצל עד לשקיפות.

מוסיפים את הפלפלים והשום בוחשים תוך כדי אידוי עד שהריח נקלט בנחיריים.

מוסיפים עגבניות ופפריקה וחצי כוס מים ומבשלים 20 דקות עד לריכוך העגבניות והיווצרות רוטב.

מוסיפים סוכר ומלח ומתקנים טעם. אם יש תחושה שהטעם לא מדויק מוסיפים 3 טיפות לימון, טועמים, ואז הטעם מדויק.

מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב, כך שיכוסו ברוטב, מביאים לרתיחה, ממשיכים לבשל עוד 10 דקות.  

מכבים את האש. טועמם את הרוטב ומפזרים כוסברה ושום.

במידת הצורך, מוסיפים עוד פלפל חריף.

 

שרק נהיה בריאים ושמחים,
שלכם ובשבילכם,
שלומית לנדר ימאי
054-4300639

אהבתם? שתפו


0 תגובות

כתוב תגובה:


ok



לא נמצאו תגובות עבור תוכן זה