המתכונים שלי מתארחים אצל שלומית חדשות ועדכונים:

מתכונים

הרשמה לניוזלטר:

דגים פטה טונה

פטה טונה

אני מארחת בביתי אנשים לארוחות בוקר ובראנץ'. בכל פעם שאני מגישה את פטה הטונה, אני מתבקשת למלא שוב את צלחת ההגשה, וכמובן נשאלת לגבי המתכון.

פטה הוא דרך אלגנטית של שנות השבעים והשמונים להגשת ממרח טונה, כבד או גבינה. הממרח מוגש ככיכר שהאורח פורס לו ממנו פרוסה. אני מכינה את הפטה בתבניות סיליקון הנראות כגבעוניות, ומהוות מנה אישית.

מה שמאפשר לטונה להיות מקשה, זהו ג'לטין כמובן. באחת הפעמים בהם לא היה לי ג'לטין הוספתי חמאה לתערובת והיא התייצבה, אבל אי אפשר לשמור על צורת הכיכר מחוץ למקרר לאורך זמן.

אני מכינה את הפטה במעבד מזון. מי שאוהב תערובת קצת יותר גסה יכול לעבד פחות או להשתמש במזלג.

 

מצרכים:

1 בצל יבש בגודל בינוני

3 קופסאות טונה בשמן, סחוטות

1 גביע שמנת חמוצה

1 כפית גדושה חרדל

3 כפות גדושות מיונז

1 שקית ג'לטין – 14 גרם

***לדיוק הטעם 2 כפות מיץ לימון

 

קדימה מתחילים !!!!

שמים בכוס את אבקת הג'לטין ומוסיפים 4 כפות של מים מהברז. בוחשים, כדי שהג'לטין יפתח ומניחים בצד.

במעבד המזון קוצצים דק את הבצל.

מוסיפים את יתרת החומרים פרט לג'לטין ומעבדים לממרח.

טועמים ומוסיפים לימון לפי הטעם.

יוצקים על הג'לטין 1/4 כוס מים רותחים, בוחשים וממיסים אותו. יוצקים אותו למעבד המזון ומערבלים עד שהוא נטמע.

מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד ומוזגים את הממרח לתוכה. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-3 שעות עד להתייצבות.

להגשה, מסירים את הניילון העליון, הופכים לצלחת ומסירים את הניילון התחתון.

ובתאבון!!!

אפשרויות נוספות:

* במקום ג'לטין להוסיף 50 גרם חמאה בטמפ' החדר.

* אפשר לוותר על השמנת ולהוסיף רק את הלימון. המרקם של הממרח גס יותר.

* במקום לתבנית אינגליש קייק אפשר למזוג את הממרח לתבניות סיליקון צורניות.

ושוב בתאבון !!!

 

שרק נהיה בריאים ושמחים,
שלכם ובשבילכם,
שלומית לנדר ימאי
054-4300639

אהבתם? שתפו


0 תגובות

כתוב תגובה:


ok



לא נמצאו תגובות עבור תוכן זה