המתכונים שלי מתארחים אצל שלומית חדשות ועדכונים:

מתכונים

הרשמה לניוזלטר:

מאפים מלוחים מאפה גבינה

 

בנערותי בבית הורית נהגתי לספר לאמא שלי על מאכלים או מאפים שהיו לי טעימים מהבתים בהם יתארחתי. אמא שלי הייתה מבקשת את המתכונים ומכינה לי אותם. זו הייתה עבורה הזדמנות להתחדשות ויצירה. אני לא זוכרת האם המתכון הנוכחי הוא שעטנז של שני מתכונים שאימא שלי יצרה או שאני יצרתי. בכל מקרה שמו האמיתי של הבצק הוא "הבצק של אימא שלי".

בחכמתה כי רבה, יצרה בצק שמן שכינתה אותו "דמוי בצק עלים" , כי הוא לא היה מדופף כמו בצק עלים. היא השתמשה בו למאפים מלוחים ומתוקים .

אני מביאה גרסה שילדים מאוד אוהבים ובביתנו מכונה "פיצות קטנות"ת למרות שהוא ללא רסק עגבניות. בקלות אפשר לשנות את התוספות ולקבל מאפה חדש לגמרי.

 

מצרכים לבצק:

 

4 כוסות קמח

200 גרם חמאה מומסת

1 כפית מלח

2 כפות חומץ

1/2 1 כוסות מים

 

מצרכים למילוי:

 

500 גרם גבינה לבנה 5%

300 גרם גבינה בולגרית מגורדת

מלח

* אפשר להוסיף 100 גרם גינה צהובה מגורדת

 

זייתים מגולענים לקישוט

 

 

קדימה מתחילים !!!!

 

* מכינים את הבצק. בעזרת כף מערבבים את כל החומרים בקערה.

* כשנוצר הבצק בוחשים עוד קצת עם היד לאיחוד חומרים סופי

* עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.

* מערבבים את כל חומרי המילוי, טועמים ומתקנים טעם.

* מחלקים את הבצק ל 3 חלקים.

* פותחים עלה , מורחים מילוי, מגלגלים לגלילה וחותכים כרוכיות בעובי 1 ס"מ

* מחממים תנור ל חום בינוני 180 מעלות

* מניחים נייר אפייה בתבנית, ומסדרים את הכרוכיות במרחק של ס"מ זו מזו.

* במרכז כל כרוכית מניחים זית

* אופים 40 דקות עד להשחמה .

* אוכלים קר או חם.

* אפשר להקפיא . מחממים מיד מהקפאה, בתנור מחומם לחום בינוני 10 דקות.

 

 

בתאבון.  

שרק נהיה בריאים ושמחים,
שלכם ובשבילכם,
שלומית לנדר ימאי
054-4300639

אהבתם? שתפו


0 תגובות

כתוב תגובה:


ok



לא נמצאו תגובות עבור תוכן זה